Overheidsbijdragen

                                             Hoera hoera Geld geld ………

Er vald een dikke brief op de deur mat even kijken wat het is en dan lees je de bijlage even door overheids bijdragen .

De regering heeft de afgelopen tijd extra geld uitgetrokken voor de aanpak van de economische crisis en heeft U mogelijk recht op extra overheidsbijdragen.

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet weten waar ze allemaal recht op hebben. en er naast zijn er ook bijdragen waar van U welicht niet op de hoogte bent

Daarom is er in samen werking met consumenten organisaties en lokale overheden , de info map overheids bijdragen samen gesteld .

Hier in vindt U alles wat u nodig heeft om geld waar U recht op heeft snel en simpel aan te kunnen vragen.voor de onkosten betaald U eenmalg 13.90.

En 5,60 verzendkosten totaal 19.50 over te maken op ING rekening nummer 5250169 t.n.v. overheidsbijdragen o.v.v. informatiemap.

Na 5 werk dagen valt het info boekje op de deurmat  we zijn benieuwd of we waar voor onze 19.50 krijgen of dat het zakken klopenrij is .

Extra geld voor gezinnen, alleenstaanden & ouderen Waar heb ik recht op ? Hoe hoog is het bedrag .het boekje is 105 bladzijde dik .

Onder tussen heb ik wel ontdekt dat je voor veel aan vragen toch bij de Gemeente of WMO en of het UWV je aanvraag bij het loket of 0900-9294 van UWV moet zijn .

Uit onderzoek van Net marketing is gebleken dat veel mensen niet op de hoogte zijn van het bestaan van aantrekelijke overheidsbijdragen

Ze vinden het ook te omslachtig en ingewikeld om bij overheidslokketen en op internet uit te zoeken waar ze recht op hebben .

Om dat je verdwaald in de overvloed aan informatie en je wel met je billen bloot moet en van alles moet invullen om te zien of je wel of niet recht hebt op een bijdragen via gemeente of het rijk .

Maar er staan ook wel leuke weetjes in die goede voorlichting geven over het hoe en wat .

14 reacties

 1. Informatief log Ikan-mas.
  Ook in Flevoland zie ik veel doodgereden egels liggen evenals konijnen en vogels. 😦
  Je hebt inderdaad niks aan een chip als de gegevens niet (meer) kloppen.

 2. Plato

  Dat wist ik niet. Tommie is gechipt door de dierenarts maar die vertelde dat er niet bij. Gek hoor.

 3. ton bekkers

  goededag heer/dame ik heb ook de brief ontvangen,heb geld overgemaakt op de 11-02-2010 maar tot nog toe niets ontvangen.
  weet u waar ik terecht moet om de bijlage te verkrijgen
  met vriendelijke groe ton

 4. beste Ton
  wachten tot de post Uw brief bezorgd en anders even uw bank afschrift na kijken of u wel het goede nr heeft ingevuld . anders het bedrag terug vragen bij uw bank en op nieuw storten .even geduld .

 5. iris sluis

  Mijn zus heeft vorig jaar al de informatiemap van Voorlichtingscentrum Overheidsbijdragen aangeschaft en met terugwerkende kracht een leuk bedrag gekregen over regelingen waar ze recht op had maar wat ze helemaal niet wist. Denk dat veel mensen in hetzelfde schuitje zitten dat ze recht hebben op overheidsbijdragen maar daar helemaal geen weet van hebben. Je kan natuurlijk ook het internet gaan afstruinen.

 6. dolf

  Beste Ton,
  Voor informatie over de map kun je gaan naar
  http://www.overheidsbijdrage.nl
  Je hebt dan de mogelijkheid om middels een mail informatie te vragen.

 7. Ingrid Leggers

  Het is niet http://www.overheidsbijdrage.nl maar

  http://www.overheidsbijdragen.nl

  Wel even de juiste website door geven he Iris 😉

  Anders kan die arme Ton nog steeds niet aan zijn overheidsbijdragen komen 🙂

 8. Overheidsbijdragen, wel heel leuk en aardig allemaal, maar wij gaan meer belasting betalen als die mensen overheidsbijdragen gaan aanvragen..

  Eigenlijk komt het dus gewoon neer op een soort nivellering..

  Leuk voor de armen, maar minder leuk voor de rijkeren.. Los van inkomensonafhankelijke overheidsbijdragen natuurlijk.. maar daar zijn er minder van dat moet je niet vergeten..

 9. G. Th. Becker Hof

  Waarom niet de hele brochure op internet te bezien. Het is toch belachelijk, dat je een brochure moet bestellen tegen betaling van 19,50 euro.

 10. Ton de Vries

  Ik ben blij met het initiatief van dat voorlichtingscentrum. Eindelijk worden we adequaat geinformeerd. In de map staan veel bijdragen waar ik geen weet van had en waar ik nu van profiteer.

 11. Marloes

  Vandaag kreeg ik ook deze brief. Ik vraag me erg af voor welke doelgroep die map met name is. Moet je niet een relatief laag inkomen hebben om voor die regelingen in aanmerking te komen bijv.. Ik kan me voorstellen dat er een grote groep is voor wie het niet van toepassing is.

 12. Dat geloof ik ok als je twee centen te veel hebt kom je al nergens voor in aanmerking . vaak denk ik mensen blij maken met dode kip ?

 13. Vermeer

  Ik heb eens op de site van die organisatie gekeken… En eigenlijk vind ik het misschien zelfs wel een goed initiatief! Op hun site geven ze héél duidelijk aan dat ze niet van de overheid zijn en geen subsidie ontvangen. En het bedrag dat betaald moet worden voor die map (een kleine 20 Euro, en zelfs maar 10 Euro inclusief verzendkosten voor mensen met een uitkering), zal amper genoeg zijn om de kosten van de map eruit te halen. Zoveel winst wordt er dus niet op gemaakt.

  En als je dan nagaat dat heel veel mensen niet weten waar ze recht op hebben, en hier alles op een rijtje staat, tja, misschien is het dan niet eens zo heel erg verkeerd?

  http://www.overheidsbijdragen.nl/faq.html

 14. arnold

  Wat mij verbaasd is dat er zo een hoog bedrag wordt gevraagd aan mensen die het al niet breed hebben. €20,- is voor mensen met een minnimum inkomen een te groot bedrag. Is het misschien een oplossing als men collectief 1 map aanschaft en hem dan doorstuurt naar mekaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s