Jut en Jul

                                                 n"’ Kort lontje

Alles wat er verkeerd kan gaan in kore tijd ging ook verkeerd  de winter duurde ook te lang en dan al die mensen om hun heen .

Die had de griep die was verkouden er leek wel geen eind aan te komen overl gekuch en hoesten het was gewoon niet leuk meer

Ja en nu was jut ook nog verkouden nee niet gewoon maar dood en dood ziek en maar moperen op de omgeving die niks uit voerden .

Er was geen hoest tablet in huis  en tegen de paracetamol kon Jut niet , een uitgeperste sinasappel nee werd de huid droog van .

Het was nooit goed of het deugde niet Jul werd er ook beroerd van elk idee werd de grond ingestampt wat ze ook aan droeg .

Ga de dokter dan bellen ja hoor voor een hoest bui komt ze niet hoor en trouwens ik heb het te druk jij moet naar het ZMC .

Ja maar ik kan ook met de bus hoe wil je dat doen moet je de bus bij het station pakken en wil jij daar dan naar toe lopen gekken werk .

Jul wist het niet meer de afspraak afzeggen was ook geen optie nou ja mischien was het woensdag wat beter en voelde Jut zich goed?

Ja je kon wel merken dat Jut en Jul  de jongste niet meer waren  ze hadden wat meer tijd nodig om verkoudheid en griepjes te verslaan .

Jul liep met een snottebel en oor en keelpijn en Jut hoeste wat af ze staken elkaar gewoon aan was de een een dagje wat beter hoeste de ander weer .

Het werd tijd dat de lente kwam de voorbodes waren al zichtbaar Sneeuwklokjes staken hun knopjes al omhoog en de knopen werden al zichtbaar bij de Hortensia .

Jut en Jul konden bijna de lente al opsnuiven dan kwam alles weer op z’n pootjes terecht als altijd en konden ze genieten van de vogeltjes in hun tuintje

8 reacties

 1. Ja Ikan-mas, kinderen hebben recht op een onbezorgde jeugd. Ik kan het gewoon niet bevatten, al die mannen (maar ook vrouwen) die misbruik maken van een kind. Zelfs hun eigen kind… 😦

 2. Plato

  In de huidige tijd hoop je dat kinderen mondiger zijn en dat ze aangifte doen. Want het gaat niet aan kinderen te misbruiken.

 3. Jut en Jul, maar ze kunnen toch niet buiten elkaar. En straks wordt het mooi weer. Dan wordt het allemaal weer een stuk makkelijker.

 4. juist ben ook blij dat ze niet zonder elkaar kunnen . ik mag Jut erg graag en Jul houdt een beetje van hem geloof ik .

 5. Ria

  leuk verhaaltje, er zullen deze winter veel jut en juls zijn

 6. Jenke

  Leuk Yvonne zo’n verhaaltje over Jut en Jul,grappig.

 7. ik leef met jut en jul mee, want ik ben ook alweer verkouden, dus al zou je de lente al kunnen ruiken: ik niet, want mijn neus zit verstopt 😦

 8. O, o, die Jut en Jul. Maar toch kunnen ze niet zonder elkaar denk ik. 😉
  Maart roert zijn staart en april doet wat ie wil maar het wordt beter weer. Ooit. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s