W O W Uitschakelen

                                                        Weg strepen .

Wat was ze nog jong veel te jong en onervaren en haar vriendin was wat te voor zei Moeder ze  is te veel te wijs voor jou Jopie .Jopie kwam van de Franse straat de andere kant van de stad .

De moeder van Jos zag de vriendschap van de meisjes niet zitten Jopie was al vroeg rijp en Moeder wilde niet dat haar dochter al zo jong met jongens om ging .

Samen fietste ze overal naar toe en wandelde op een dag fietste ze samen over de Haven en Jopie kwam in gesprek met een matroos.

Matrooos Jan van het hout schip Atlantis wat bij Wiliam Pont hout lag te lossen later kwam zijn scheeps maat Alfonds er bij staan praten .

Jos mocht geen verkering van Moeder en tegen de matroos werd gezegt mijn dochter is nog maar 13 ze mag helemaal nog geen verkering met een matroos..

Nee ze hadden geen verkering maar mocht hij dan af en toe een kaartje sturen als hij in een anderen haven met het schip lag

Jopie kreeg verkering met een van de buur jongens Andre uit Paramaribo en de moeder van jos zei tegen de andere buurjongens Ronald en Frans nee mijn dochter is nog te jong een praatje mag maar geen verkering

Zo bleef Jos weg strepen niet dat ze al verkering wilde ze was nog veel te groen ze zat nog op school toen kwam broer Jan thuis met zijn vrienden Henk Joop Marcel en Kees thuis.

Kees woonde hoorde Jos bij Jopie op de Franse straat en de vrienden gingen naar Amsterdam dansen op het Leidseplein en jos mocht niet mee te jong

De volgende keer dat Kees thuis was van de zee reis vroeg Kees mag Jos met mij een keer naar de film het Apollo of de Flora Jopie en Andre zagen ze niet meer .

Moeder gaf toesteming zo schreef Jos nog wel eens terug aan Alfonds maar ze was het meisje van Kees en als de Atlantis in de haven lag kwam Alfonds langs

De bijde varens gezellen lagen elkaar niet zo en de derde ging er uit eindelijk met het meisje vandoor en daar werd Jos gelukig mee uitschakelen die pen vrienden je bent nu met mij .uit .

8 reacties

 1. de wens is de vader van de gedachte en een nieuw begin stemt hoopvol,mooie wow en helemaal mee eens vergeven en vergeten komt je gezondheid ten goede.mag ik jou en je dierbaren nog een goed 2010 wensen,
  gr Dieneke

 2. Als we allemaal onze buurtjes blijmoedig gedag zouden zeggen zou de wereld er een stuk vrolijker uit zien Ikan-mas.
  Je bent een lief mens. 🙂

 3. Plato

  Helemaal eens Yvonne. Ik wens jou een prima 2010 en ik heb een hekel aan niemand. Zo, dus een mooi blanco begin.

 4. Nou zeg de penvrienden zomaar uitschakelen… maar goed als Jos maar gelukkig is…

 5. Ria

  mooi verhaal,och heb ook wel eens vriendje uitgeschakeld,

 6. Plato

  En uiteindelijk is het Jopie geworden waar Jos mee trouwde?

 7. Anoniem

  Ha ha plaat Jos en jopie waren vriendinnen . ik denk dat Jopie verdween om dat ze ongehuwd moeder werd in die tijd . Kees was volgens zijn scheepsmaat ?? Homo niks op aan te merken dus .en Alfons was een Pen Vriend .niet goed je huis werk gemaakt dus .en de derde ging er met het meisje Jos vandoor .

 8. Jenke

  ha ha zoiets als 2 vechten om een been,gaat de derde er mee heen leuke wow Yvonne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s