Nr 10 Nederlands Indie

                                                  Holland  Waterland .

Waar nooit over werd gesproken de drukte in het kamp het vele verplaatsen omdat het onveilig was de ene keer in een school waar diverse famillies een klas moesten delen

Altijd drukte om je heen, ruzie onderling ,het schieten, de honger , nooit rust , ziekte en doden en gewonden het schreeuwen en het buigen voor de Japaners .

De andere keer werd in een plaats alle huizen tot kamp gemaakt waar je dan met zn alle achter het Kawat = prikkeldraad zat of achter het Gedek = bamboe hek .

De razia "s lopen lopen van hier naar daar en terug gevangen genomen en weer vrij gelaten vis vangen en kikkers en zelfs slakken .

Om toch maar wat ruil handel te hebben van de velletjes van de kikker werd kroepoek gemaakt eenden eieren werden gezouten zodat die ook verkocht konden worden .

Dagje_amsterdam_met_mammie De grote schuld van de overtocht en de inrichting van de woningen de kosten van het ziekenhuis drukte zwaar op Mammie

Ze verhuurde een kamer aan een jong stel en een aan Spaanse werknemers die hier kwamen werken zo dat ze de schuld kon terug betalen

De schrik sloeg er goed in toen ze de rekening in handen kreeg van 18.147.45 gulden elke maand werd ze gekort op haar uitkering

Keukenhof De twee jongste gingen nog naar school en de oudste moest nog revalideren na dat hij ontslagen was uit het Sanatorium Dekkers Wald in Groesbeek.

Het geluk was dat haar broer Victor en schoonzus Adele dicht bij woonden zo dat ze op bezoek konden bij elkaar .

Het contact met de twee stiefdochters verliep matig toen Jenny en Rudy vertrokken was Leni  er wel om uit te zwaaien op Schiphol?

Oma_en_karin Aneke kreeg na twee jaar verkering en trouwde in Augustus 1959 met Abraham zij kregen samen nog  4 kinderen.

De Indische Nederlanders werden echt niet met open armen ontvangen ze moesten vaak vechten voor hun toekomst en van hun kinderen

4 reacties

  1. Ria

    yvon misschien een idee om die mitch een uitnodiging te sturen om te komen spelen met karim bij jou, maak er een paar leuke uurtjes van en wie weet worden ze de beste vriendjes.

  2. Plato

    Vreemd verhaal. Het is goed dat er een gesprek komt. En het blijft ook raar dat kinderen met ADHD etc. niet meer op een speciale school terecht kunnen. Dan krijg je dit soort dingen.

  3. ouders hebben nu meer keus wel of niet bijzonder onderwijs dan vroeger . en met een vinger wijzen vind hoefd ik kan beide fam: en ze doen beiden hun best voor hun gezin .
    maar de kinderen liggen elkaar blijkbaar niet zo .

  4. Het probleem is dus nog niet opgelost Ikan-mas. Rare actie van die gymleraar. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s