Eigen Schuld

                              Woensdag-Willekeur  Nee echt Niet.

Nee het is niet mijn eigen schuld sinds 5 jaar weet ik het dat ik Diabetes 2 heb ik heb er niet om gevraagd ik kreeg het kado.

Al jaren wisten we dat Diabetes 1 in de famillie voor kwam maar om dat er een Moeder was en 3x getrouwd door omstandig heid.

Was het altijd het komt alleen bij Moeders NR2 dochter haar zoontje voor bij Gerard en bij Martin de Schildklier geen van de vier kinderen haden dat

Alleen 2 kleinzoonsen 1 achter kleinzoon van Moeder ja achteraf ga je denken als het jou overkomt ja het klopt het is erflijk het zit in mijn famillie.

Het begon al met restless legs ,Maigrene, slecht zien, evenwichts storing ,Dorst veel dorst, gevoelije voeten super gevoelig .

Maar ja hoe vertel je die kleine ongemakken nu aan je Arts die vraagt daar niet naar een klacht per keer zij de oude Arts

Terwijl je een regen aan klachten had kom maar terug maak maar een nieuwe afspraak er kwam niks uit want er was geen goed onderzoek gedaan.

Tot dat ze steeds op straat viel en op een keer daarbij haar neus brak en een hersenschuding erbij had ja toen kwam ze in de molen .

U heeft diabetes 2 komt dat voor in de Famillie ja U bent te zwaar u moet afvallen en meer bewegen ze had meteen zoveel kwalen ze was nu echt eens goed na gekeken

De K N O arts ,de Cardioloog , de Neuroloog, de Dermatoloog , de Diabetes verpleegkundige ,de Oogarts , de Podoloog ,Reumatoloog , Long arts en Diatiste en de ? arts.

Ze had meteen een lijst met Artsen en met medicijnen hoge bloeddruk ,hartfalen ,Diabetes, Corostorol en Atrose ,Nieren 2 plas pillen.

Na twee jaar bleek dat haar Zoon ook diabetes 2 heeft hij doet het goed op zijn medicijnen snoept net als zijn Moeder weing eet goed veel groente en fruit en met regelmaat

Ze wandelen beide ook veel om dat ze beide een hond hebben die moet worden uit gelaten minstens 4 x per dag onze eigen schuld nee het is erflijk

Beter worden gaat moeilijk al hoor je ook wel goede resultaten minder Metformine gebruiken of minder Insulinde spuiten maar zolang het zo wisselend is .

Van hoog naar Laag en de onrust in je lijf darmen die spontaan wel of niet werken plaspillen die de gang naar de winkel moeilijk maken.

Het slecht zien vallen dan kan je beter maar rustig aan doen en op de goede dagen het er van nemen altijd op letten wat je eet en drinkt .

Nooit meer iets spontaan doen niet dat we de hele dag nadenken over wat we doen dan heb je geen leven meer .

Maar de famillie let op neem je de medicijnen wel op tijd in he wat doe je vreemd gaat het wel goed heb je wel wat gegeten of gedronken heb je een hypo ??

De ene controle gaat het goed de andere keer zit je te hoog steeds een pil er bij of er af om de 3 maanden controle en een APK in Augustus .

10 reacties

 1. wat een lieve hondjes.
  waar gebeurd?

 2. Mooi geschreven!!

 3. jenke

  Niet alle mensen zijn een dierenvriend helaas,maar zeker honden zijn wel mensenvrienden,gelukkig maar.

 4. Ria

  is dit echt gebeurd vandaag?laat het me weten

 5. Plato

  Er staat december. Bovendien is Jack allang dood. Dus het is in elk geval niet vandaag gebeurd, Ria. Kijk maar naar de eerste regels. Wel een schokkend verhaal natuurlijk. Gelukkig is het goed afgelopen, Yvonne. Je loopt hier nog steeds blakend van gezondheid rond.

 6. Wat zal je toen geschrokken zijn Ikan-mas! Ik kan me voorstellen dat je van de schrik je stem kwijt was. Is alles goed gekomen met je?
  Wat een WOW, ik schrok er van.

 7. Jeetje zo net met de feestdagen! Hebben jullie toch genoten van de decembermaand? En is alles weer goed gekomen?

 8. Plato
  zo als je zelf soms merkt mijn stem is nog steeds een probleem . zo praat ik duidelijk en zo is de stem weg .heel vermoeiend om op deze manier duidelijk te spreken ook daar de ademhaling niet goed gaat dan . gezond zo als een goud vis gezond kan zijn . maar ikan-mas is niet voor de poes hoor .

 9. Hoi lieve Yvonne, wat een toestanden allemaal joh! Ja sommige artsen maken er een potje van. Zeer spijtig en extreem vervelend voor degene die de klachten heeft.
  Vind het wel bijzonder moedig van je dat je het zo hebt opgeschreven, neem mijn petje voor je af!
  Fijn ook dat je weer een Woens-Wil hebt geschreven, ik zal je link bij de anderen plaatsen!

  Maak er een fijne dag van, liefs Melody

 10. Ria

  lieverd heb veel bewondering voor jullie beiden,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s