Kan het leuker

                                                      De natuur op ze leukst.

Imgp1026 Al dagen is het druk in de tuin het aan en af vliegen van de Mussen eerst was het takjes en veertjes verzamelen

Een drukte van Trottel duifjes soms wel 20 tegelijk en dan de mussen er nog tussen het is een gezelig gezicht al die vogeltjes bij elkaar.

Imgp2290_2 De vetbollen en broodjes zijn niet aan te dragen ze eten de oren van ons hoofd en zodra de keuken deur open gaat komen ze er weer aan .

In de middag geven ze met elkaar een concert in de Vlinder struik het is dan gezelig al dat getjilp en als de Honden in de tuin lopen voelen ze zich veilig .

Afbeelding_024 Er wonen zoveel Katten in onze buurt wel 30 in onze steeg en dan nog de Katten aan de voorkant van de flat de Honden lusten hun wel rauw.

Niet dat ze mogen jagen op Katten maar ja als zo"n beest verdwaald op hun erf sta ik er niet voor in dan gaan ze er als een speer achter aan.

Afbeelding_11112009_actie_verkeersl We kunnen onze Honden op ons eigen erf toch niet vast zetten om dat de buurt hun Katten maar buiten hun deur dumt en dat dag en nacht .

Terwijl de Honden aangeleind pas de straat op mogen die mogen niet los over straat en moeten hun uitwerpselen nog op ruimen ook wat Katten niet doen of hun eigenaren.

Dan hebben de Kouwtjes ook nesten en komen ze ook hun deel op halen van het Duiven voer en de Houtduiven .We hebben ook wat Merels en Spreeuwen en de Vlaamse Gaai.

En tot onze verwondering stont Gerit de Reiger in eens voor onze neus hij /zij zag de Honden Bijna_in_onze_tuin in de tuin lopen bij het overvliegen .

En dacht landen maar alleen kwam hij achter ons tuinscherm terecht bij buurvrouw Loek en statig kwam hij aan lopen heb je nog wat voor mij.

Ja het moet niet gekker worden als de Honden blaffen komt de Reiger er al aan vliegen wel In_loek_haar_tuin leuk maar het moet geen gewoonte worden .

Bij de Koksloot is dat geen probleem maar hij /zij komt ook al landen naast ons op straat en dat is te gek en te gevaarlijk

Het is ondanks de koude dagen toch lente en we genieten van de tuin al is het best veel Van_achter_naar_voor werk om het weer mooi te hebben .

14 reacties

 1. ton bekkers

  goededag heer/dame ik heb ook de brief ontvangen,heb geld overgemaakt op de 11-02-2010 maar tot nog toe niets ontvangen.
  weet u waar ik terecht moet om de bijlage te verkrijgen
  met vriendelijke groe ton

 2. beste Ton
  wachten tot de post Uw brief bezorgd en anders even uw bank afschrift na kijken of u wel het goede nr heeft ingevuld . anders het bedrag terug vragen bij uw bank en op nieuw storten .even geduld .

 3. iris sluis

  Mijn zus heeft vorig jaar al de informatiemap van Voorlichtingscentrum Overheidsbijdragen aangeschaft en met terugwerkende kracht een leuk bedrag gekregen over regelingen waar ze recht op had maar wat ze helemaal niet wist. Denk dat veel mensen in hetzelfde schuitje zitten dat ze recht hebben op overheidsbijdragen maar daar helemaal geen weet van hebben. Je kan natuurlijk ook het internet gaan afstruinen.

 4. dolf

  Beste Ton,
  Voor informatie over de map kun je gaan naar
  http://www.overheidsbijdrage.nl
  Je hebt dan de mogelijkheid om middels een mail informatie te vragen.

 5. Ingrid Leggers

  Het is niet http://www.overheidsbijdrage.nl maar

  http://www.overheidsbijdragen.nl

  Wel even de juiste website door geven he Iris 😉

  Anders kan die arme Ton nog steeds niet aan zijn overheidsbijdragen komen 🙂

 6. Overheidsbijdragen, wel heel leuk en aardig allemaal, maar wij gaan meer belasting betalen als die mensen overheidsbijdragen gaan aanvragen..

  Eigenlijk komt het dus gewoon neer op een soort nivellering..

  Leuk voor de armen, maar minder leuk voor de rijkeren.. Los van inkomensonafhankelijke overheidsbijdragen natuurlijk.. maar daar zijn er minder van dat moet je niet vergeten..

 7. G. Th. Becker Hof

  Waarom niet de hele brochure op internet te bezien. Het is toch belachelijk, dat je een brochure moet bestellen tegen betaling van 19,50 euro.

 8. Ton de Vries

  Ik ben blij met het initiatief van dat voorlichtingscentrum. Eindelijk worden we adequaat geinformeerd. In de map staan veel bijdragen waar ik geen weet van had en waar ik nu van profiteer.

 9. Marloes

  Vandaag kreeg ik ook deze brief. Ik vraag me erg af voor welke doelgroep die map met name is. Moet je niet een relatief laag inkomen hebben om voor die regelingen in aanmerking te komen bijv.. Ik kan me voorstellen dat er een grote groep is voor wie het niet van toepassing is.

 10. Dat geloof ik ok als je twee centen te veel hebt kom je al nergens voor in aanmerking . vaak denk ik mensen blij maken met dode kip ?

 11. Vermeer

  Ik heb eens op de site van die organisatie gekeken… En eigenlijk vind ik het misschien zelfs wel een goed initiatief! Op hun site geven ze héél duidelijk aan dat ze niet van de overheid zijn en geen subsidie ontvangen. En het bedrag dat betaald moet worden voor die map (een kleine 20 Euro, en zelfs maar 10 Euro inclusief verzendkosten voor mensen met een uitkering), zal amper genoeg zijn om de kosten van de map eruit te halen. Zoveel winst wordt er dus niet op gemaakt.

  En als je dan nagaat dat heel veel mensen niet weten waar ze recht op hebben, en hier alles op een rijtje staat, tja, misschien is het dan niet eens zo heel erg verkeerd?

  http://www.overheidsbijdragen.nl/faq.html

 12. Ria

  nu lente met kleine lette, maar vanaf morgen gaat het met groete LETTER, liefs

 13. ja, een heerlijke periode…

 14. arnold

  Wat mij verbaasd is dat er zo een hoog bedrag wordt gevraagd aan mensen die het al niet breed hebben. €20,- is voor mensen met een minnimum inkomen een te groot bedrag. Is het misschien een oplossing als men collectief 1 map aanschaft en hem dan doorstuurt naar mekaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s