W O W Sparen

                                                        Rijk of Arm .

Mam je moet eens een formulier invullen voor de aanvraag van steun er zijn zoveel mensen die daar gebruik van maken .

Je kan het ABC van de Gemeentelijke Minimavoorzienigen zo bij de Lorzie halen ,Zaanstad helpt mensen met een laag inkomen.

Het 60 pagina dikke boekje van de dienst plubliek was op dus bestelde dochter lief het even per email en kwam het per post thuis gestuurd .

Er stonden genoeg intersante dingen in en aanvraag formulieren en het algemene telfoon  nr 14 075  of E-mail antwoord@zaanstad.nl

Je kon als je 65 jaar of ouder diverse aanvragen doen zoals Huur toeslag Zorg toeslag Hondenbelasting voor 1 Hond vrijstelling.

Algemene bijstand voor mensen met een laag inkomen,Bijzondere bijstand voor duurzame gebruiksgoederen koelkast of wasmachine.

Bijzondere bijstand voor medische kosten of hulpmiddelen een traplift of rolstoel kwijtschelding gemeentelijke belasting.

Hulp bij schulden en de Wet  Hulpsanering Natuurlijke personen (W S N P ) een wetelijke regeling. hiermee kan je hoge schulden in een paar jaar weg werken.

Maar je moet wel met je billen bloot heb je een auto ouder dan ? jaar wat heeft die gekost heb je spaar geld meer dan E 1.750.00.

Dan kom je nergens voor in aan merking want er staat geld op je bank rekening ze vergeten dat je de huur er van moet betalen en gas-licht en water telefoon.

JE eten en drinken  kleding en schoenen de kaper je verzekeringen enwat geld moet hebben voor de slijtage zodat je ook kan vernieuwen.

De aanvraag werd in gestuurd en afgewezen ze hadden te veel spaargeld op hun bank rekening staan die paar centen moesten eerst maar op .

24 reacties

 1. Ieder kind verdient de trots van zijn ouders. En ieder kind is speciaal. Fijn dat deze ouders dat ook zo voelen.
  Mooie WE

 2. Met de geboorte van het kind komen gelijktijdig de zorgen voor en om het kind.
  Goed geschreven, de zorg komt er heftig in naar voren.
  Lieve groetjes vanuit m,n gedachten.

 3. Zorg het is er dagelijks en het blijft altijd in je systeem zitten of ze nu klein of groot zijn.

 4. De ware liefde van een vader en een moeder, wat heb je dat mooi en indrukwekkend beschreven!

  Fijne dag, lieve groeten, Melody

 5. Maar die tegelijkertijd ook veel zorg met zich mee neemt. Tja, dat heb je keurig verzwegen maar het is wel duidelijk. Heel mooi beschreven Yvonne. Uit het (jouw) leven gegrepen.

 6. Mooi geschreven Ivonne
  Onze oudste dochter verwacht over enkele weken de baby.Tja de zorg voel je in je stukkie meis.

 7. Het is een bijzonder kind, en dat is tie. Daar moet ik aan denken bij deze WE, aan Dik Trom. Fijn dat zijn ouders zo goed voor hem zorgen!

 8. Prachtig geschreven yvonne,

  liefde en zorg is in mijn ogen een heel gewoon iets. Mooi dat deze ouders dit konden. Maar er zijn er veel die niet weten wat het is.
  jouw WE raakt mij heel erg

  Liefs Joke

 9. Gelukkig zijn er ouders die trots zijn én blijven op hun kind, ongeacht of het ‘normaal’ is of niet.
  Hele mooie WE Ikan-mas.

 10. Kleine kinders, kleine zòrge ….
  Grote kinders, gróte zòrge ….
  Moôje WE-300!
  Annie zeg gedagies.

 11. LB

  Een lief en mooi log, over dat bijzondere kind, dat zoveel extra zorg vroeg.
  Mooi!

 12. geweldig.. is dit uit het leven gegrepen? want zo leest het wel… ik ben vol bewondering
  grts

 13. Die heeft inderdaad heel veel zorg nodig… 😉

 14. Wel terecht natuurlijk, als je meer dan een bepaald bedrag hebt, dan kan je het zelf betalen… ben ik met ze eens… want de lopende rekeningen die betaal je niet van je spaargeld, maar van het geld dat maandelijks binnen komt… maar dat is mijn mening… Mooie informatieve WOW…

 15. Goedemorgen Lieve Yvonne

  Wat een prachtige wow heb je hier geschreven. En wat goed van jou dat je er achteraan gaat! Het is inderdaad zo dat dit fonds in iedere gemeente bestaat maar er te weinig mensen gebruik van maken omdat het niet zo bekend is.

  Fijne dag, liefs Melody

 16. het veel tijd kunnen sparen vandaag… ik wow niet…

 17. Je geld opeten noemt men dat, jammer eigenlijk dat mensen die door de jaren heen wat geld opzij gezet hebben voor onverwachte uitgaven nergens voor in aanmerking komen. Terwijl als je er zelf een potje van gemaakt hebt, je maar hoeft aan te kloppen.

 18. ja dat is zo gelukig hebben wij nooit gebruik hoeven maken van speciale giften . maar toch denk ik wel eens hoe werkt het allemaal er zijn zoveel colectes voor dit en dat . wij hebben het nog altijd zonder die steun gedaan . colecte gehandicapt kind ,colecte tubercelose ,astma , atrose, hart , kanker, reuma, waar blijft dat geld toch ??????????

 19. Ja het lijkt soms oneerlijk verdeeld, dat er regels zijn snap ik ook wel maar het lijkt soms wel als je schulden maakt dat je meer voordeeltjes heb dan wanneer je probeert toch nog iets achter de hand te hebben.

 20. Een verhaaltje uit het leven, we moeten sparen zeggen ze, maar als de gemeente geld voor je “spaart” dan kun je beter niet sparen. Verhoudingen zijn scheef. Jammer dat die regels zo zijn en dat mensen die wel goed opletten en zuinig met hun geld omgaan daar juist niet voor beloond worden.

  (p_q)

 21. Ria

  als je in nederland leeft als god in frankrijk ,liefst veel schulden maakt en alcohol of drugsprobleem hebt word je altijd geweldig geholpen, liefs

 22. Dubbel hoor. Aan de ene kant logisch, want je spaargeld is juist voor extra uitgaven. Aan de andere kant, heb je net van je minimum inkomen wat kunnen sparen en dan heb je nergens meer recht op, terwijl er ook mensen zijn die niet sparen en geholpen worden. Het is soms raar verdeeld.

 23. Ik dènk dà ik nog eên reissie plàn en daôrna maôr eêns in de WMO duik!
  Annie zeg gedagies.

 24. Jenke

  Wist niet eens dat er zoveel regelingen waren.goede wow veel informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s