natuur ramp in Japan

SOS Japan benefietconcert

11 maart was een dag om nooit te vergeten op deze dag vond er in Noord Japan een aardbeving plaats van 9.0 op de schaal van richter en een tsunami van 23 meter hoog.

Dit heeft dorpen van de kaart gespoeld. Daar komt nog bij dat Japan in grote angst verkeerd door bestraling, de strenge winter en een tekort aan brandstof, elektriciteit, maar ook is het moeilijk om in bepaalde gebieden aan voedsel te komen.

Veel zoek- en reddingwerkers hebben aangegeven dat zij nog nooit zoveel vernietiging en tegenspoed in herstel hebben gezien. Met 1.6 miljoen huishoudens zonder water of elektriciteit en temperaturen onder het vriespunt verlaten steeds meer mensen de onbewoonbare woonruimtes. Meer dan 450.000 vluchtelingen zitten aaneengesloten naast elkaar in de 2.444 vluchtelingenkampen.

 

Wij moeten ons bewust zijn van de omvang van deze ramp in Japan.

 Ik plaats dit na de vraag aan mij door het gelukspopje voor hulp aan het zo zwaar grtoffen Japan .

Ik voel me extra betrokken, omdat – zoals jullie weten- ik een Japanse schoondochter heb en 2 (half) Japanse kleinkinderen.

 

Keiko Kotari en Marten Tilstra (vrienden van mijn zoon en schoondochter) hebben samen het initiatief genomen om een benefietconcert voor Japan te organiseren.

Keiko is afkomstig uit Japan. In 1995 werd deze stad door een zware aardbeving getroffen, Vanuit de rest van Japan heeft Kobe in die tijd veel hulp ontvangen. Nu de prefectuur Miyagi zwaar is getroffen wil zij graag iets terugdoen. Daarom heeft ze samen met haar man Marten dit concert op poten gezet.

 

Het benefietconcert is mogelijk gemaakt door de enthousiaste bereidwilligheid van een aantal topmusici.

Bert van den Brink (Jazzpianist) opent het concert om 20.30 uur, om 21.15 uur gevolgd door latin zangeres Denise Rivera, met wie hij ook enkele duetten zal spelen. Om 21.45 uur treedt de internationale rockband NiCad op, waarin onder andere de Japanse gitarist Satoshi Shiraishi speelt. De avond wordt om 22. 30 uur afgesloten met een spetterend optreden van Nightfligt to Rio, die je meeneemt op een anderhalf uur durende trip door de geschiedenis van de popmuziek.

 

Lukt het niet om naar het concert te komen, maar wil je toch graag iets betekenen voor Japan, weet dan dat als je een kaart koopt dat dan de opbrengst naar het rode kruis gaat. Uiteraard kun je zelf ook doneren.

 

 

 

klik hier voor meer informatie en het bestellen van de tickets

site is gerealiseerd door mijn zoon


Koop tickets en spoor anderen aan om een ticket te kopen! Help JAPAN!!

wees je bewust van de omvang van deze ramp

geef het door!

link:

http://www.sosjapan.nl/

5 reacties

 1. Ria

  lieverd ren niet te hard, laat kerst nog maar even wachten, ik zie er als een berg tegenop. liefs

 2. plato

  Tja, ik vraag me af hoe oprecht veel mensen Kerst beleven. Het is toch in hoge mate een commercieel circus geworden, net als Sinterklaas. De echte kerst kan ook eenvoudig worden gevierd zonder al te veel tierelantijnen. Daar waar dat gebeurt begin ik er weer in te geloven.

 3. Bedankt heel lief van je dat je dit voor me doet, juist door het verspreiden van deze informatie hoop ik dat zoveel als mogelijk mensen tickets gaan kopen voor een goed doel!!

  (*_*)

 4. Goed initiatief van gelukspoppetje die ik verder niet ken. Maar ik vind dat ze het ons ook gewoon had kunnen mailen ipv dwars door de logreacties heen te stampen.

 5. Plaat het is goed volgens mij. normaal verwijder ik reclame maar dit is zo ernstig deze natuurramp.zelfs Senior reageerde hier positief op hij vind de ramp ook heel erg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s