Invalshoekje*8* Gerecht

Hoi  Heimwee ……… .

Ach wat wist zij nu van koken ja aardappels en groente en soep en Marcaronie en spagetie verder niks ,

Maar echt iets over de wereld gerechten echt uit de tropen Rijst en Bamie nee dat was nieuw voor haar.

Ja salade -andijvie  – bietjes – bonen -witlof. spinazie -Spruitjes en stampotten boerenkool en zuurkool.

Sajoer boontjes met gambas en ajam 
Een echte Indische maaltijd klaar maken uit de Tempo Doeloe tijd waar heimwee naar was nee dat ging boven haar pet.

Een heerlijke nasi rames met de diverse heerlijke voor en bij gerechten of na gerecht van tropisch fruit.

Mijn%20afbeeldingen%20222 
 
Zoals sambal goreng boontjes, ajam goreng, smoor ,kroepoek udang , sambal badjak , gebakken ei.tahoe en tempe .

De indonesische keuken kent een aantal rijst gerechten die bij bepaalde selamatan (offer maaltijden) worden gebruikt.

Thumb_manga_ecardNasi koening geeft men bij feestelijke slamantans o.a bij bruiloften en geboorte"n gele rijst met santen en kerrie en pandang blad.

Er bij serveren kan men diverse gerechten o/a atjar tjampoer ,sambal goreng tempe kering ,atjar ketimoen gele , rendang van vlees, babi ketjap , seroendeng ,kroepoek oedang.

Maar ook de eenvoudige rijst taffel is een genot om samen met het gezin en /of famillie te eten.

Nasi puti met sajoer kool of sajur bajem- ikan goreng en ommelet gezoute ei -kroepoek en sabal wat teri .

Heimwee ja naar de zwoele trope avonden als de verkopers langs de straat komen met hun lekkernijen en het heerlijke fruit.

Pisang goreng of pisang ambon, mango, rambutan, vlinder sate, emping belinjoe, Perkedel djagoeng.

Roedjak met fruit en saus van goela djawa en sambal en ketjap manis mmmmmmmmmmm.

 

 

Advertenties

6 reacties

  1. Tja, jullie voeren ze nu eenmaal. Dan komen ze wel. Het is net een eerste klas hotel voor ze.

  2. Min

    Ik schuif graag aan.
    Indisch eten, jammmie..
    Dank voor je bijdrage, link ga ik zetten.

  3. Ria

    Je doet me waartanden.Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
    liefs

  4. Ehhh meis? Wanneer is de datum dat je die maaltijd op tafel zet, dan kom ik ook hoor ;-)))

  5. Ik mag geen zout en ook niet teveel kruiden. Dan zit ik goed fout he, bij de Indische tafel?

  6. hmmmm, wat een lekker blog! krijg er trek van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s