Duifje Roekie

Roekie

Duiven………… .

Elke dag weer al 4 maanden lang breng ik water en voer in het duivenhok en komt roekie gezellig bij mij eten .

Alles wil hij/zij weten alles bekijken wat ik doe in het hok vliegd hij om mijn oren sinds de vleugel pennen zijn aangegroeit.

Van de hooibaal naar de taffel op mijn hoofd terug naar de spoetnik hij pikt in mijn haren en wil mn pink opeten.

Dan zit hij weer op het fiets stuur zodra ik zijn bak met voer pak komt hij er aan en stapt op het randje en gaat eten tot zijn bakje is bij gevuld.

Ook het konijnen hok is een fijne plek om te landen en te kijken wat ik doe even op de hand mee via de vingers die als trap worden gebruikt

Met oud en nieuw was duif erg geschrokken van het lawaai het knallen en de geur van rook en was verdwaald op de zolder boven de vlieg ruimten.

Toen ik nieuwjaarsdag binnen kwam en roekie riep hoorde ik duif wel maar zag duif nergens roekoe roekoe riep ik en roe roe was het antwoord.

Tot ik het begreep duif zat boven mijn hoofd maar waar links of rechts het duivenhok is zo,n 5 meterlang ik stak mijn hand om hoog hopend dat het er op zou stappen.

Als ik kom kom zou roepen? maar nee de schrik zat er nog in kom kom duifje roekie kom kom het liep boven mijn hoofd en ja daar zag ik duifje.

En ik pakte het duifje met twee handen en lied het beneden weer los waar het even een rondjevloog om weer op mn handen ging zitten.

Duifje is nu hand tam en zit op mijn schouder en klimt over mn armen het luisterd naar mn stem zit op mijn schouders en op mn hoofd

Volgend keer zet ik duif in een broedhokje met schaal en schapje voor zijn rust wand de vleugels moeten niet meer beschadigen

4 reacties

  1. De duif heeft niets te klagen over zijn eten, en sneu dat hij zo bang is geweest… maar gelukkig is alles weer in orde… mooie WOW…

  2. Ria

    lief hè ? Hij heeft het goed bij jou .
    liefs,Ria

  3. Goh hij is dus al tam. Wat knap dat je dat bij hem bereikt hebt. Duifje heeft het goed bij je.

  4. Wat een lief verhaal …….. ja, hij heeft een goed huis uitzocht en is bij jou in goede handen, hij zou wel gek zijn als hij weg vloog;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s