W O W * * Graad

opa en oma Klauwers Blom

Bloedverwantschap.

Je vraagje af soms waar begint het en waar eindigd het somigee mensen gaan heel ver terug in het verleden en anderen weer in het heden.

Als er weinig is bewaard in de familie zal je moeten kijken in de archieven om te zien de hoeveelste graad je bent en je kan dan voor verassingen komen te staan.

Waren Vader en Moeder al getrouwd voor dat ze kinderen kregen of was je een voor kind van een van je beide ouders of een buiten echtelijk kind .

Was Vader wel jou Vader of was je een kind uit een eerdere relatie van je Moeder   een maal op zoek naar jou graad kan je van alles tegen komen.

Zo probeerde ik ooit wat onderzoek te doen naar de famillie zonder te weten wat daar allemaal voor komt kijken al kan je tegen woordig steeds meer online vinden.

Ik begon heel dichtbij Opa en Oma en hun kinderen de kleinkinderen Ooms en Tantes neven en nichten dan heb je al snel een grote family .

Vooral waneer je dit doet zelf op wat latere leeftijd en al zelf getrouwd bent en kinderen hebt dan groeid het snel zo als ik tot mijn grote vreugde zag.

Verspreid over de aardbol kom ik overal family tegen in Nederland al in diverse provincie´s en dan Belgie Duitsland Noorwegen Engeland Marokko

Spanje Frankrijk Amerika Canada Indonesie .

Het word tijd om een goede stamboom op te zetten zelf ben ik al aardig ver maar ik heb nog lang niet iedereen er in staan van onze grote family

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties

 1. Heel leuk gedaan, om bij dit woord naar je stamboom te gaan kijken…

  Ooit voor school eens uit zitten pluizen, moest naar Leeuwarden toe, de plek waar mijn opa (vader van mijn vader) geboren was, en dan met een machine telkens weer een naam er bij krijgen… de kant van mijn moeder was stukken makkelijker, een neef of oom van mijn moeder had het allemaal uitgezocht… en zo kon ik heel veel terug vinden, van vroeger… en ik kwam er achter dat de opa van mijn moeder nog blauw bloed heeft…

 2. Ria

  Hè glukkig na diverse keren is het me toch gelukt op je log te komen.
  Leuk gevonden Graad heb je geschreven.
  Het is wat met die stambomen.Gelukkig zijn er al veschillende familieleden die het voor elkaar hebben,dus het bespaart mij tijd en werk.Ze zijn terug kunnen gaan tot in 1700.
  liefs Ria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s