Woensdag Willekeur * *Rabies

 

rabies

Hondsdolheid .

In 1975 toen wij een hond kochten was het na de 3 pupy vaccinatie,s de hond met een jaar ook tegen Rabies te laten vaccineren verplicht .

De hond kreeg dan een pening aan de halsband zodat de Politie kon zien dat de hond was gevaccineert ook kreeg de hond een pening dat je de honden belasting had betaald.

En mocht je een penning van enting verliezen dan had je nog je inentings boekje van je hond waar n de Dieren arts een aantekening had staan met zijn stempel en het etiket van vaccin.

Toch schrok Nederland verleden week op dat er een Pupje was binnen gekomen van 8,5 weken dat Rabies had , het diertje had wel een gezondheids verklaring.

Het diertje nog een Pupy kwam via Marokko Spanje Frankrijk Belgie Nederland in en had waarschijnlijk met 50 personen contact gehad die allen moesten worden gevaccineert.

Al jaren zijn wij in Nederland Rabies vrij en zou je door onnadenkend heid deze dodelijke ziekte weer binnen de grens krijgen met alle gevolgen van dien .

Bij toeval zag ik vandaag een folder bij de apotheker waarin alles weer even op een rijtje staat van hoe je er aan komt en het kan voor komen.

Rabies of hondsdolheid is een virusinfectie aan de hersenen of ruggenmerg die bij zoogdieren, dus ook de mens voorkomt .

Rabies is voor een mens altijd dodelijk verlopende ziekte die word opgelopen door contact met speeksel van een besmet dier.

Het puppy is laten inslapen door de dierenarts  het diertje was extreem agresief en leverde gevaar op voor de volksgezondheid

1 reactie

  1. Ria

    Misschien dat de dierenbescherming weer alert wordt.Hier lopen ook halve pitbulls rond ,geen penning ,geen papieren. Honden uit de Balkan ,Spanje enz…
    Ik hoop echt dat die rabbies wegblijft.
    liefs,Ria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s