GABI s (7e) M O M * * Opdracht is .

Schrijf een verhaal n a v de zin :

Hoe voelt dat nou ,alweer een jaar ouder. Een beetje wazig keek ze hem aan ,dan heel langzaam verscheen er een glimlach op haar gezicht……………   .Al een paar jaar spraken ze er over het moest anders hun verjaadag vieren niet alle kinderen te gelijk op een dag het werd te druk .Niet dat hun kinderen kwamen maar ook hun kleinkinderen het huis was meteen vol met mensen.Nee dat moest anders hij zou dan zijn verjardag dan maar niet meer vieren maar moeder alleen dan maar .Maar ja nu kwam de vraag hoe vertellen we het en wie van de kinderen nodigde ze dan als eerste uitDe oudste twee de zoons of de twee dochters met hun aanhang en kinderen.Het kwam er niet van ze waren het zo gewend dat de kinderen kwamen weet je wat we vragen hulp.Vader kookte en was al dagen bezig met de voorbereiding van de feest maaltijd en de hapjes in de middag.De kleinkinderen wilde graag bij Opa Viatnamese loempia s en de kinderen een echte indische maaltijdKoffie en loempia maken zoete saus hete saus koekjes en chips op taffel fris voor de kleintjes.De drop pot en chocolade ging er ook in als koek onder tussen stond Opa op zijn verjaardag weer te koken .Nog even hete eieren maken voor de een en Sambal goreng ikan voor de ander kroepoek er bij .Af en aan werd er gelopen met drinken en snoeperijen Oma mogen we straks mee wandelen als je de honden uitlaat.Het is gezellig zo met zn allen alle stoelen en de bank zijn bezet. dan merk je hoe groot de family groeit . En volgend jaar weer een jaar ouder jij 69 en hij 79 jaar.

M O M is van gabibk2.blogspot.be

5 reacties

 1. Ondanks dat ik het wel begrijp lijkt het me geweldig zo je verjaardag te mogen vieren. Ik heb die rijkdom helaas niet.
  Xxx

 2. Wooowww… dat klinkt als een gezellige boel zo bij elkaar!
  Ik hoop dat jullie nog heel veel van zulke gezellige verjaardagen samen mogen beleven.

  Liefs,

  Gaabs

 3. Als Indo (rocker) heb ik heerlijk moeten glimlachen om je verhaal 😉 Leuk beschreven.
  Saludos Albert

  • Ach dan weet je hoe het op een indisch Nederlands feestje er aan toe gaat veel snoepen en eten .veel anecdotes

 4. Hallo Smijling,
  Heel herkenbaar wat ik bij je lees. Mijn ouders zijn van dezelfde leeftijd en kampen met dezelfde problemen. Maar wij – de kinderen – maken uiteraard nergens een probleem van. Zolang wij onze ouders maan zien!
  Je hebt er een goed verhaal van gemaakt, zo met die eerste zin 🙂
  Groetjes, Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s