Armoede

                                                       Verborgen Armoede

Ach je leest het en gaat er aan voor bij het geld toch niet voor jou voor ons Armoede ,wat is dat nu dat is iets een deur verder . Sv_b_wao

Maar toch als je verder leest is Amoede best een zaak die ons aan gaat , Maar voor wie is dat en wie wil hier bij horen ik denk niemand ,dus door lezen volgend hoofd stuk maar .

Ik ben toch nieuwschierig wat het inhoud Verborgen Armoede en wat en wie bedoelen ze er mee wand er is verschil tussen armoede en armoede geloof ik ?

De ANBO .FNV en L O M -samenwerkingsverbonden (landelijk Overleg Minderheden) en het Raport aan de Staatssecretaris Aboutaleb van Sosiale Zaken

Is het raport een verslag van het onderzoek naar de inkomenspositie van 65-plussers met een Belastingdienst onvolledig A O W en zonder aanvullendpensioen.

Onderzocht is onder meer hoe de groep senioren met een AOW Hiaat er uit ziet ,De groep blijkt te bestaan uit allechtone immigranten die vaak als volwassene naar Nederland zijn gekomen en uit autochtone Nederlanders die enkele jaren in buitenland hebben gewoond

Uit onder zoek blijkt dat 65-plussers die onder het minium inkomen zitten .en recht hebben op aanvullende bijstand hier weinig of niet gebruik van maken ,de oorzaak is vaak onwetendheid.

Per Maart 2007 telt Nederland bijna tweehonderdduizend mensen met een onvoledig AOW pensioen.,Het deel van de 65-plussers dat geen aanvullendpensioen heeft ,komt onder het bestaansminium terecht.

Deze AOW ers kunnen een aanvullende bijstand aan vragen op grond van de wet Werk en Bijstand(WWB).als inkomens ondersteuningEuro_s_1

Voor deze groep bestaat op dit moment uit extra Gemeentelijke inkomsten ondersteunig als: Kwijtschelding van Gemeentelijke Belastingen, Ouderdertoeslag , Activiteitenpas, Colectieve Zieken Kosten Verzekering ,voor 1 Hond geen Cid_132413013070520063240_1 Hondenbelasting betalen voor meer dan 1 wel .

Er zijn genoeg 65-plussers die niet op de hoogte zijn van diversen regelingen  O.A

 1. Aanvullende Bijstand
 2. Bijzonderen Bijstand
 3. Kwijtschelding Belastingen
 4. enz enz:

http://www.anbo.nl of http://www.verwey-jonker.nl voor het raport te doanloaden

7 reacties

 1. Hahaha, dat plaatje is leuk. Ik geef toe, het is ook heel irritant die paardenvijgen. Hebben ze in de Zaanstreek geen mensen die een taakstraf hebben? Die hebben wij hier wel, vandalen die paardenpoep op moeten ruimen, zoiets….. Ik vraag me af hoe ze het vroeger deden toen iedereen nog met paard en wagen ging omdat er nog geen auto’s waren. De straten moeten toen toch helemaal vol hebben gelegen.

 2. ikan-mas

  hoi jeanine
  vroeger liep er zo”n man mee met een grote bezem naast een veeg wagen. En werd daar waar nodig de straat geveegd .Tegen woordig rijdt er wel een veeg wagen, maar geen veeg man meer er naast

 3. Kunnen ze dan niet heel simpel veegpaarden opleiden. Paard krijgt bezem aan staart en leert stront op te vegen…volgende paard krijgt schep aan staart en leert stront in een enorme teil te scheppen die achter de kont van paard nummer 3 hangt (waar ie zelf ook in schijt). Tenslotte komt er nog een vierde controlepaard die de kleine drolletjes voor zijn rekening neemt. Het is allemaal zo simpel. Elk paard dat op de weg schijt, krijgt een taakstraf en moet tot veegpaard, schepmerry, stronthengst, poepveulen of keutelcontroleur worden opgeleid.

 4. Plato

  Maar er zijn toch brochures over…hoe moeten die mensen het dan te weten komen?

 5. ikan-mas

  hoi plato
  vaak door schaamte en ontwetend heid zijn er mensen die er niet veel van begrijpen .en die kom ik echt onderweg tegen op straat met vragen over huursubsidie
  zorgtoeslag
  gem belesting wel of niet protesteren uitwaterende sluizen ,honden belasting
  enz:

 6. Ik was verschrikkelijk blij dat ik uit de bijstand was toen de Euro kwam. Met guldens was het al bijna niet te doen, maar de Euro…. die doet veel alleenstaande moeders en ouderen de das om.

 7. Plato

  Akelig dat je nu niet kan loggen. Je moet al veel ideeën hebben opgespaard. Hopelijk kan Th. één dezer dagen er even naar kijken. Hebben jullie al een afspraak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s